Twinset - East Gate Mall

Почетна > Брендови > Twinset

Twinset

Отворено секој ден

Спрат:

00

Телефон:

075/341-575

TWINSET е основана во Карпи (Модена) во 1987 година. Колекциите, кои првично се фокусираа на софистицираната трикотажа, се проширија со текот на годините и понудија, преку облека и додатоци, целосен изглед за жени и девојки. Денес, безвременскиот и романтично женствен вкус на брендот се наоѓа во сите негови линии: од Twinset Milano до новата колекција Actitude до U&B TWINSET за патничка долна облека и колекција облека за плажа, како и колекции за девојки. Компанијата беше купена од Карлајл Груп преку откуп на откуп во јули 2012 година. Во јули 2015 година, со цел натамошно проширување на бизнисот на меѓународно ниво, компанијата претрпе менаџерска реорганизација и реструктуирање на сопствениот капитал, со назначување на Алесандро Вариско за извршен директор. Денес, структурата на капиталот на TWINSET е 100% во сопственост на група Карлајл. TWINSET сега има важни канцелариски локации. Седиштето и фабриката за производство се во Карпи (Модена), во футуристички архитектонски комплекс од 16 илјади квадратни метри. Во меѓувреме, канцелариите и изложбениот салон се во Милано во Виа Марончели 14, стратешка локација во центарот на градот.