"EGM talks" - Elena Bubalo - East Gate Mall
?>

“EGM talks” – Elena Bubalo

image of the store

1. Si/Pse vendosët të bëheni instruktore fitnesi?

Ka disa arsye. Së pari, sado e çmendur që tingëllon dhe ndërsa studioja për biokimi (pastaj studiova për edukatë fizike), mendova me vete se do të bëja një punë që nuk do të ishte tetë orë të rija ulur, që nuk do të ishte orar fiks dhe do të ishte hobi im, domethënë do të doja të kisha kohë për të shkuar në punë. Isha e fiksuar pas kësaj. Më pas, fillova të jetoj ëndrrën. Trembëdhjetë (13) vjet më parë doja të përcillja dëshirën për të ushtruar te njerëzit që më rrethonin, atëherë dhe tani vetëdija për stërvitjen nuk është e krahasueshme, nuk ishte e lehtë të bëja dikë të fillonte të kujdesej për veten. Kështu nisi edukimi im dhe sot çdo orë ndryshoj jetën e njerëzve të dashur, familjarëve, të panjohurve dhe të famshmëve dhe jam shumë e lumtur për këtë. Një trajner nuk ka të bëjë vetëm me të ushtruarit për veten e tij dhe të stërvitet. Është shumë më tepër se kaq dhe besoj se njerëzit tashmë mund të bëjnë një ndryshim.

 

2. Çfarë ju tërheq tek fitnesi?

Fitnesi është fjalë me një kuptim të veçantë: një gjendje në të cilën jeni fizikisht i fortë dhe i shëndetshëm. Ushtrimet rekreative janë vegël për një jetë më të mirë. Dhe kush nuk dëshiron të ketë një jetë më të mirë? Stërvitja më sfidon, çdo stërvitje tjetër dua t’i dëshmoj vetes se jam më mirë se dje, por më shumë ndikohem nga përfitime të tjera si më shumë energji, gjumë më i mirë, lehtësim nga stresi, një nënë dhe grua e lumtur dhe së fundi, kjo më ndihmon që më lehtë të përballem me të gjitha sfidat e përditshme.

 

3. Cila është më e rëndësishme, fitnesi fizik apo të ushqyerit?

Të dyja janë shumë të rëndësishme dhe jo të krahasueshme.
Duhet të jemi fizikisht të gatshëm për të pasur një ditë më të mirë, për të funksionuar pa të meta gjatë ditës, për të pasur energji për të kryer pa problem përgjegjësitë e përditshme. Puna sot ka të bëj me qëndruarit ulur, e kështu në shkatërrimin e trupit të njeriut sepse nuk është krijuar për këtë. Jo të gjithë mund të ndryshojmë punë, por sepse të gjithë mund të ushtrohemi në mënyrë rekreative të paktën 4-5 orë në javë.
Ushqimi është lëndë djegëse për trupin tonë. Është zgjedhje nëse do të hamë ushqim cilësor për të pasur energji të mirë gjatë ditës. Përpara se të shikojmë ushqimin si diçka që na shëndosh ose na bën të dobët, duhet të jemi të vetëdijshëm se, në fakt, ushqimi është ushqim për qelizat tona dhe duhet të jetë i duhur që organet tona të funksionojnë siç duhet.

Por është gjithmonë më e rëndësishme që njerëzit të arrijnë formën e dëshiruar ose të humbin peshë. Epo, në atë rast, më duhet të them se dieta është më e rëndësishme se ushtrimet. Por së bashku si kombinim janë vendimtare për të arritur rezultatin e dëshiruar.

 

4. A rekomandoni shtesa dietike për të përmirësuar rezultatet?

Për sporte rekreative mjafton vetëm ushqimi i duhur. Përfundimisht, proteina e pastër shpesh mund të ndihmojë në dietën tuaj të përditshme, por nuk është ushqim. Unë rekomandoj që të gjithë të marrin acide yndyrore Omega dhe vitaminë D si shtesa thelbësore.
Rezultatet dhe sportet profesionale nuk janë objekt i kësaj bisede. Duhet të ketë një qasje individuale për këtë.

 

5. Cilat tre ushtrime do t’i sugjeronit të gjithëve dhe pse?
Nuk ka të tillë!

 

6. Çfarë mendimi keni për dietat organike dhe vegane?

Nëse do të mund t’i besoja industrisë ushqimore, do të zgjidhja ushqimin organik. Unë e mbështes atë dhe përpiqem të përdor atë që më përshtatet. Por do të isha e sigurt vetëm nëse do të kultivoja ushqimin tim. Prandaj nuk bie në ekstazë nëse lexoj se diçka është organike.
Unë e respektoj dietën vegane si zgjedhje. Nuk kam aspak mendim të keq për të. Unë dhe bashkëshorti im e kemi menduar shumë herë këtë, por nuk kemi vendosur të jemi të paktën vegjetarianë. Unë i mbështes të gjithë, kam shumë veganë pranë të cilët përpiqem t’i ndihmoj me një dietë të ekuilibruar, duke respektuar zgjedhjen e tyre.

 

7. Cilat janë qëllimet tuaja personale të fitnesit?

Nënë dhe grua e shëndetshme dhe e lumtur. Një trajner me shumë energji, që më duhet ende për të ndryshuar jetën e njerëzve.
Këto janë qëllimet e mia, të cilat dua që fitnesi si degë të më ndihmojë t’i arrij.
Të pasme të mëdha. Stomak i sheshtë. Forma të çuditshme. Tendencat e reja të fitnesit. Këto nuk janë qëllimet e mia të fitnesit.

 

8. Cila është përvoja dhe këshilla juaj për të ushqyerit prenatale?

Thjesht. Mos hani për dy!
Të ushqehemi në mënyrë të ekuilibruar, të përshtatshme për çdo individ sipas nevojave, me sa më shumë ushqime të freskëta dhe të stinës, të pasuruara me një sasi të mjaftueshme proteinash dhe yndyrash cilësore. Nuk ka asgjë për të komplikuar!
Nuk e kuptoj pse kjo gjendje shoqërohet me ushqimin dhe të ngrënit e tepërt.
Të kujdesesh për veten në atë kohë është në të njëjtën kohë të kujdesesh për fetusin në barkun e nënës. Pra le të jetë me shumë kujdes dhe dashuri ❤️