Qunto Cigars - East Gate Mall

Почетна > Брендови > Qunto Cigars

Qunto Cigars

Отворено секој ден

Спрат:

01

Вебстрана:

https://quntocigars.com/

Телефон:

076/244-442

Социјални мрежи:

Оваа серија на пури е проект на актерот Блерим Дестани, љубител на пури кој вложил многу време и страст во развојот на овие пури. Тој е со албанско потекло и израснал во Германија. Иако е со седиште во Германија, тој многу често е некаде низ светот, патувајќи за работа или задоволство. Во изминатите 20 години тој беше вклучен во бројни филмови и акциони серии кои му донесоа голема слава. И покрај неговата скромна природа и приземјена личност, на Балканот тој има висок статус на славна личност и кон него многу се гледа.

Меѓу другото, можеме да го видиме и во филм кој е снимен во 2018 година со Џон Траволта и Морган Фримен.

Терминот „Qunto“ има многу позитивна конотација во неговото семејство. Неговиот дедо, на пример, би го користел тој атрибут кога сакал да изрази дека некој има голема иднина пред него, дека ќе се развива одлично, и генерално кажано, кога се чини дека некој е предодреден да стане нешто големо. Патем, се изговара „Дшунто“, ако некој праша како треба да се изговара овој оптички јазичник!

Пурите се направени во малиот и фин бутик фабрика за пури Вегас Сантијаго во Костарика. Обвивката е целосно сјаен H-2000 од Еквадор. Како врзивно средство Блерим избра и лист од оваа јужноамериканска земја, додека содржината е ароматична мешавина од доминикански и перуански тутун рафинирани со малку костарикански тутун.

Хармоничната мешавина што ја отелотворуваат овие пури, ја прави напорната работа што е потребна за нивното производство, вредно патување и уште поскапоцено. Овде еден вљубеник многу убаво ги преточува своите преференци за вкус во смеса што секако ќе ги убеди другите љубители на пури!