Mikel Coffee - East Gate Mall

Почетна > Брендови > Mikel Coffee

Mikel Coffee

Отворено секој ден

Спрат:

00

Телефон:

025300704

Социјални мрежи:

Mikel Coffee Company или Mikel е ланец на coffee shops со потекло од Грција, основана во 2008ма година.

Првиот coffee shop e отворен истата година во Лариса, а 15 години подоцна брендот е еден од најбрзорастечките во Европа со повеќе од 350 продавници, а распространет е и во Африка, Австралија и С.А.Д.

Освен што брендот е автентичен по изгледот на локалите, уникатен е и по вкусот на кафето кое се одгледува и прави специјално за нив.

На Македонскиот пазар е присутен од 2020та година (септември) и во моментов Микел Кафе има на две локации во Скопје (📍спроти Соборен Храм; Партизански одреди бр. 14 и 📍East Gate приземје), а се очекува третата до почетокот на 2024та година.